Skolebibliotekarforeningen i Norges litteraturpris for 2016 går til Anna Fiske

Juryen i Skolebibliotekarforeningen i Norge (SiN) har i år valgt å gi litteraturprisen til illustratøren, forfatteren og tegneserieskaperen Anna Fiske. Anna Fiskes bøker er svært populære i landets skolebibliotek og leses av barn i mange aldre. Illustrasjonene hennes gir mye av historien og er en støtte for lesere som ikke har så godt utbytte av bøker med mye tekst.

Litteraturprisjuryen i SiN sier bl a dette i foreningens pressemelding:

'...Hun har en leken og særpreget stil, og bøkene er fulle av humor og varme. Både bildebøkene og tegneseriene henvender seg til et bredt publikum, mye på grunn av illustrasjonene som er enkle, uttrykksfulle pennetegninger med stor detaljrikdom og i friske farger. Bøkene er filosofiske, og tar ofte opp komplekse budskap på en lettfattelig måte. ...'

Sted og tid for prisoverrekkelsen vil bli kunngjort seinere.

Lenker:
> Anna Fiske: Hjemmeside