Skolebibliotekarforeningens litteraturpris 2010 til Endre Lund Eriksen

Prisutdelinga finner sted fredag 28.mai på skolebiblioteket, Hammartun skole, Lillehammer. Skolebibliotekarforeningen i Norge deler i år ut denne viktige prisen for 29.gang.

Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen får prisen for sitt samlede forfatterskap av barne- og ungdomsbøker.
Forfatteren er født 10.februar 1977 i Bodø. Han er utdannet cand.mag. med fagene litteraturvitenskap, teaterhistorie, historie og Forfatterstudie ved Universitetet i Tromsø.

I sin begrunnelse sier juryen blant annet dette:
“Vi finner krysninger mellom humor og sårbarhet i hans bøker.
Lund Eriksen bruker et saftig og direkte språk. Vi kjenner igjen kraftfulle uttrykk fra vår nordlige landsdel, og de fungerer flott og gir autentisitet til personene i bøkene.
I skolesammenheng fungerer bøkene veldig godt, da det ofte er kort kapitler og mye direkte tale uten for mange innskutte setninger og mange adjektiver. Dette gjør bøkene lett å lese for alle.”

Skolebibliotekarforeningen i Norge
Skolebibliotekarforeningen i Norge (SiN) ble stiftet i 1978 og er en interesseorganisasjon for alle som ser på skolebiblioteket som skolens samlingssted for kunnskap, kommunikasjon og kultur. Foreningen har som to av sine formål å styrke skolebibliotekets plass i grunnskolen, som pedagogisk redskap, miljøskapende faktor og formidler av litteratur til fritidslesing, samt å danne nettverk mellom lærere med ansvar for skolebibliotek. Utdelingen av SiN`s litteraturpris er en tradisjonsrik og inspirerende del av foreningens virksomhet

Juryen for Skolebibliotekarforeningens litteraturpris har bestått av:
Guro Skjeggerud, Øystein Norvoll og Kirsten Flage.

Lenker:
> Skolebibliotekarforeningen i Norge
> Endre Lund Eriksens hjemmeside

RSS-feed fra denne siden

NRK Skole

Newton

Moava

Nysgjerrigper

skole i praksis - en filmbasert ressurspakke for grunnskolen

Det flerspråklige bibliotek